Zoeken

Marokkaanse in België doet aangifte tegen haar ouders

3 oktober 2020 - 13:10 - Marokkanen in het buitenland

©

Een jonge Marokkaanse vrouw heeft een klacht ingediend tegen haar ouders bij de strafrechtbank van Bergen in België wegens poging tot gedwongen huwelijk, verkrachting, streng onderwijs en mishandeling.

Het Openbaar Ministerie vereist 18 maanden tegen de vader en 3 jaar tegen de moeder. De rechter spreekt binnen een maand een oordeel uit in deze zaak.

Het gezin woont in Hensies met hun twee dochters die geboren zijn in 1994 en 1997. De twee meisjes studeren talen aan de Universiteit van Bergen, meldt La Capitale. Beiden verwijten hun ouders een achterhaalde opvatting over de opvoeding van meisjes.

Volgens dezelfde bron wordt de moeder beschuldigd van verkrachting door één van haar dochters. De moeder wilde zich van haar maagdelijkheid vergewissen nadat ze haar telefoon afpakte en doorzocht.

Daar houdt het niet op, de ouders deden ook een poging om haar gedwongen uit te huwelijken aan een zekere Mohamed, een verre neef die in Marokko woont. Omdat ze vinden dat deze man over de kwaliteiten beschikt om een goede echtgenoot voor hun dochter te zijn. Daarom besloten ze ook plots om voor een maand naar Marokko te vertrekken toen één van de meisjes een tweede zittijd had. Het gaat hier over hetzelfde meisje dat haar moeder aan de hand van foto’s beschuldigt van mishandeling, bericht de krant.

Dit is op zijn zachtst gezegd een rigide opvoeding. De oudste dochter, die indiener is van de klacht en zich ook burgerlijke partij stelde, heeft op 24-jarige leeftijd geen sleutel van het huis, ze moet wachten tot haar vader haar aan het einde van de schooldag ophaalt. Haar moeder doorzoekt regelmatig haar telefoon en eigent zich het recht toe om deze af te nemen wanneer ze dat nodig vindt. Verder mag ze onder meer haar Erasmusbeurs ook niet zelf beheren. De jongste dochter klaagt over de weigering van de ouders aan om haar met een Erasmusbeurs in Libanon te laten studeren.

Misbruik van autoriteit? Schending van de rechten van meerderjarige kinderen? Het parket doet het onderzoek van de federale aanklager in de ban en eist 18 maanden tegen de vader en 3 jaar tegen de moeder. Het vonnis wordt over een maand bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team