Zoeken

België heropent moordzaak Samira Bekkar

25 januari 2023 - 15:00 - Wereld

©

Het Belgische parket wil de Nederlandse zakenman Wim Beckmann opnieuw berechten. Hij is de hoofdverdachte van de moord op de destijds 27-jarige Samira Bekkar, een Marokkaanse vrouw van wie het levenloze lichaam in 2008 werd gevonden in zijn woning in Merksplas, bij Antwerpen.

Het levenloze lichaam van de jonge vrouw werd in juli 2008 gevonden in een brandende villa langs de Steenweg op Turnhout in Merksplas. Bekkar was niet gestorven als gevolg van de brand, maar was doodgeschoten. Ze had die avond en een deel van de nacht in een club in de Louizawijk doorgebracht met Beckmann, die zijn 50e verjaardag vierde. De zakenman, die fortuin maakte met de verkoop van mobiele telefoons en plasma-tv’s, werd beschuldigd van de moord. Maar de zaak is nu al 15 jaar onopgelost en Beckmann is sinds 2016 volledig uit de roulatie verdwenen, meldt La Dernière Heure.

Lees ook: Moord op Malak (13) in België stelt speurders voor grote uitdaging

De hoofdverdachte woonde in Merksplas, een chique buitenwijk van Antwerpen. Samira Bekkar, het slachtoffer, werkte als verkoopster in zijn bedrijven en woonde met haar ouders in de wijk Peterbos in Anderlecht. Volgens haar ouders was Samira niet de vriendin van de zakenman. Uit onderzoek bleek dat de jonge vrouw al drie maanden niet was betaald en dat Beckmann regelmatig vrouwen naar zijn huis lokte. Een jonge Antwerpse vrouw, Laila, vertelde de onderzoekers dat ze was ontvoerd op het terrein van Beckmann en dat hij haar tot seks had gedwongen. Maar deze beschuldiging kon niet bewezen worden.

Na een beschonken avond op zaterdag 26 juli 2008 zou Samira Bekkar ermee hebben ingestemd Beckmann in de vroege ochtenduren naar zijn woning in Merksplas te volgen. Toen de brandweer rond 10 uur ter plaatse kwam, vonden ze Samira’s levenloze lichaam in een van de slaapkamers, liggend op een bed naast Beckmann’s bewusteloze, maar levende lichaam. Volgens de versie van Beckmann waren onbekenden het pand binnengedrongen om hem te vermoorden.

Lees ook: Zo werd de moordenaar van Ahmed Azim in Torremolinos opgespoord

Na drie maanden voorarrest werd Beckmann, die altijd zijn onschuld is blijven claimen, vrijgelaten. Op 2 juni 2015 sloot de raadkamer het onderzoek af en oordeelde dat er voldoende bewijzen waren tegen de zakenman die een jaar later verdween. Naar verluidt vluchtte hij naar Duitsland en Dubai. Bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen is een verzoek tot verwijzing naar de strafrechter ingediend. De nu 64-jarige Beckmann hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd voor moord met voorbedachten rade, brandstichting van de villa en de Mercedes 270 CDI die hij gebruikte. Samira’s familie eist gerechtigheid. Ze willen dat de zaak volledig wordt heronderzocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team