Zoeken

Moord op Malak (13) in België stelt speurders voor grote uitdaging

18 januari 2023 - 16:00 - Wereld

©

De 14-jarige Malak werd afgelopen vrijdag dood aangetroffen in een bos in het Luikse Ougrée. Het meisje is het slachtoffer geworden van "grooming" op Snapchat. De 37-jarige dader Olivier T. pleegde daarna zelfmoord. De rechercheurs die de zaak onderzoeken rekenden op de getuigenis van het tweejarige zusje van Malak dat levend in de auto van de dader werd teruggevonden, maar dat is niet gelukt. Het onderzoek dreigt zeer moeilijk te worden.

Malak vertrok donderdagnamiddag met haar tweejarige zusje vanuit hun huis in Anderlecht voor een wandeling, maar ze kwamen niet meer terug. Malak belde rond 18 uur naar haar moeder. "Ik ben gaan winkelen met een vriend. Zus is bij me", citeert Het Nieuwsblad. Die vriend bleek Olivier T. te zijn, een dakloze man uit Seraing die haar op Snapchat had aangesproken. Hij beloofde haar 3000 euro om te gaan shoppen.

Lees ook: Nesrine woedend na moord op dochter Malak (13) in België

De volgende ochtend werd het levenloze lichaam van het meisje door een jogger gevonden aan de ingang van een bos in Ougrée. "Het meisje vertoonde wurgsporen en een enorme hoofdwonde", zei Cathérine Collignon van het parket van Luik. Haar hoofd werd waarschijnlijk ingeslagen met een betonblok die naast het lichaam lag. "Er zijn ook sporen van seksueel misbruik, lichte sporen", aldus justitie. Het lichaam van dader Olivier T. werd teruggevonden in Neupré.

Lees ook: In België vermoordde Malak (13) werd verkracht

Het tweejarige zusje van Malak werd ongedeerd teruggevonden in de auto van T. Een gespecialiseerd team probeerde de peuter tevergeefs te ondervragen. "Ze is nog zeer jong", zegt Collignon. "Bovendien wordt ze opgevoed in verschillende talen: het Arabisch, het Frans en het Nederlands. Dat zorgt voor een trage taalontwikkeling, en dat ze tot op vandaag nog niet kan praten. Haar verhoren is onmogelijk." Een grote tegenvaller voor de rechercheurs die een hele kluif hebben aan het onderzoek. De Belgisch-Congolese Olivier T. werd in 2017 veroordeeld voor de oplichting van een pastoor maar kwam niet eerder in beeld met betrekking tot kindermisbruik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team