Zoeken

België: 13 verdachten terecht voor martelmoord op Hilal Makhtout

23 januari 2023 - 13:00 - Wereld

©

Het grootste assisenproces ooit in Limburg gaat binnenkort van start, met 13 verdachten die terechtstaan voor de martelmoord op Hilal Makhtout.

De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling heeft besloten om alle verdachten in deze zaak door te verwijzen naar het hof van assisen in Tongeren. Dit is een historisch hoog aantal verdachten in een enkel proces in Limburg volgens Het Nieuwsblad.

Lees ook: Moord op Malak (13) in België stelt speurders voor grote uitdaging

Hilal Makhtout, een 33-jarige man uit Genk, zou een pakket van drie kilo cocaïne met een straatwaarde van 100.000 euro hebben gestolen, evenals een kluis met de opbrengst van de cokehandel. De foltering begon op 9 maart 2019 in zijn woonplaats en werd vervolgd in twee andere plaatsen, waaronder het dorpje Forzée bij Rochefort. Hier verbleef Makhtout in een vakantiehuis met drie vrienden.

Op de dag van zijn moord was het slachtoffer van Marokkaanse afkomst in de garage wiet aan het roken toen hij werd aangevallen door gemaskerde mannen. Hij werd vastgebonden en mishandeld met een brandende sigaret, een taser en een hamer. Zijn lichaam werd drie dagen later gevonden door de verhuurder van de woning.

Lees ook: Spanje schrikt van moord op Hayat

De 13 verdachten staan terecht voor foltering met de dood tot gevolg en criminele vereniging. Het proces zal waarschijnlijk in september plaatsvinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team