Zoeken

Het succesverhaal van Samira’s restaurants in Spanje

6 maart 2023 - 14:00 - Wereld

©

De Marokkaanse Samira Majidi opende twee jaar geleden het restaurant Al Jaima in een rustige buurt achter de O Calvario Markt in Vigo, een gemeente in de Spaanse autonome regio Galicië. Zaterdag werd de opening van een tweede en grotere locatie, aan de Gran Vía 112, in stijl gevierd met thee en typische zoetigheden, henna-tatoeages en muzikale optredens van Arabische zangers.

Het nieuwe Al Jaima restaurant is qua capaciteit drie keer zo groot als het eerste. Het werd zaterdagmiddag officieel geopend. De uitbaatster, Samira Majidi, is een in Tetouan geboren Marokkaanse die al bijna dertien jaar in Vigo woont. Ze verhuisde samen met haar man, Ahmed Elgorri, naar Spanje waar ze in hetzelfde bedrijf werkten. Ze gaf haar baan op nadat ze zwanger was geworden om iets te creëren waar ze gepassioneerd over was. "Ik wilde altijd al in het vak zitten en ik hou van koken," vertelt ze aan La Voz de Galicia.

Lees ook: Dar Mima, het Parijse restaurant van Jamel Debbouze

Samira begon haar bedrijf op internet, maar moest na de geboorte van haar twee kinderen een pauze inlassen. "Toen kwam Covid-19, het was een tijd waarin ik me erg overweldigd voelde, dus zei ik tegen mijn man dat we met ons spaargeld konden proberen om iets op te zetten. En als het werkt, prima, en zo niet, dan niet," zegt ze, waarbij ze opmerkt dat haar familieleden niet heel enthousiast waren over het idee en haar probeerden te ontmoedigen. "Maar ik wilde het risico nemen," voegt ze eraan toe.

Zo ontstond het eerste Al Jaima restaurant, midden in de pandemie, met bestellingen die bij de klant thuis moesten worden bezorgd of door de klant werden afgehaald, zonder de mogelijkheid om ter plaatse te eten. Toen de gezondheidsbeperkingen werden opgeheven bezochten steeds meer mensen het restaurant. "We hadden veel reserveringen en ik dacht erover na om uit te breiden. Omdat ik deze zomer ook verschillende bestellingen had voor bruiloften en doopfeesten, heb ik ook een cateringservice voor Arabische gerechten opgezet. Dat bestond in Vigo nog niet," legt Samira uit.

Lees ook: Hayat en Samir openen Marokkaans restaurant in Wuustwezel

Het tweede restaurant is opgezet als een reis door Marokko. "Ik wil de klanten het gevoel geven dat ze zich bij de binnenkomst in het noorden van Marokko wanen, in het midden alsof ze in het centrum van het land zijn, en achterin zoals in de Sahara-woestijn", vertelt de Marokkaanse vrouw, verwijzend naar zowel de inrichting als de gastronomie. Het restaurant serveert voornamelijk Marokkaanse gerechten, waaronder specialiteiten uit het noorden en zuiden van Marokko. Al Jaima biedt klassieke gerechten zoals couscous, tajine en regionale varianten uit het noorden zoals bissara en desserts zoals jawara, en varianten uit het zuiden zoals arsisa en tanjia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team