Zoeken

Zo werd de moordenaar van Ahmed Azim in Torremolinos opgespoord

11 januari 2023 - 21:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Ahmed Azim, een 35-jarige Marokkaanse straatverkoper, werd op 19 april 2021 doodgeschoten in het Spaanse Torremolinos. Eerst dacht de politie dat het om een ruzie tussen drugsdealers ging maar dat bleek niet te kloppen.

De speurders begonnen het verleden van Ahmed te onderzoeken en zochten naar vijanden. De Marokkaan werkte als straatverkoper op de markten van Málaga en Cádiz en had geen strafblad voor drugshandel of georganiseerde misdaad. Hij verbleef sinds augustus 2020 in een hostel in het centrum van Torremolinos. Volgens de eigenaar leidde hij een eenvoudig en ordelijk leven en kreeg hij weinig bezoek. Samenwerking met drugshandelaren werd door de speurders uitgesloten, aldus Diario Vasco.

Lees ook: Spanje: Marokkaan al jaar gezocht voor moord op vrouw

Wel bleek dat zijn moord het werk was van een professionele huurmoordenaar. Op 19 april 2021, rond 6 uur, werd Ahmed in koelen bloede neergeschoten toen hij zijn op straat geparkeerde vrachtwagen probeerde te starten. Hij werd met zes schoten om het leven gebracht door een gemaskerde man met een capuchon. De kogels raakten ook zijn hart. Aangezien de misdaad plaatsvond tijdens de pandemie, waren er geen getuigen. Het lichaam van Ahmed werd pas om 9 uur gevonden.

Beelden van bewakingscamera’s tonen een man met een capuchon en een schoudertas. Speurders stelden vast dat Ahmed geen vergunning voor straatverkoper had en daarom vertrouwde op de medewerking van mensen met een geldige verblijfsvergunning. Een van zijn zakenpartners zei dat Ahmed een "agressieve" en soms "enigszins provocerende" handelaar was. Volgens hem had het slachtoffer problemen met een andere verkoper genaamd "de Portugees".

Lees ook: Marokkaan verdacht van moord op buurvrouw in Spanje

Speurders toonden de beelden van de bewakingscamera’s aan de zakenpartner. Hij bevestigde dat de dader voldeed aan het profiel van de zoon van "de Portugees". De politiediensten hebben de lichaamsbouw van de vermoedelijke moordenaar vergeleken met die van de verdachte, de 29-jarige zoon van "de Portugees". Op 24 mei 2021 werd de man na een grondig onderzoek gearresteerd. Het Openbaar Ministerie eist nu een gevangenisstraf van 26,5 jaar voor moord en illegaal wapenbezit, alsmede een schadevergoeding van 100.000 euro voor de familie van het slachtoffer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team