Zoeken

Belg in Marokko cel in na poging om ontvoerd zoontje terug te halen

15 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De 57-jarige Marc Moerman uit Brugge was naar Marokko gereisd om zijn zoon van 4 jaar terug te halen, die door zijn ex-vrouw was ontvoerd. In het koninkrijk werd hij meteen gearresteerd, omdat hij hun kinderen seksueel zou hebben aangerand. Het Marokkaanse gerecht heeft hem vrijgesproken van de aantijgingen van misbruik van het jongetje, maar hij krijgt wel 3 jaar cel wegens aanranding van de eerbaarheid op een stiefdochter en -zoon. Zijn advocaten gaan tegen dit vonnis in beroep.

De Belg zit sinds 6 december in een Marokkaanse cel omdat zijn Marokkaanse ex-vrouw aangifte deed van seksueel misbruik. In 2020 klaagde ze hem in België voor dezelfde feiten aan, maar het Gentse Hof van beroep veroordeelde haar toen tot een gevangenisstraf en kende Marc Moerman het exclusieve ouderlijk gezag toe over hun zoontje van 4 jaar. Zijn ex-vrouw, Samira, aanvaardde het vonnis niet en vertrok met het kind naar Marokko.

Lees ook: Lichtpuntje voor Belgische Marc die al drie maanden vastzit in Marokko

"Zij was op dat vlak niet aan haar proefstuk toe. Zij voegde er ook nog een aanklacht aan toe wegens misbruik van haar kinderen uit een vorige relatie toen die nog minderjarig waren. Een wetsdokter die door de Marokkaanse rechtbank werd aangesteld, heeft geen sporen van misbruik vastgesteld bij één van die kinderen die hij heeft kunnen onderzoeken. Deze vaststellingen lopen gelijk met die betreffende een vermeend misbruik van zijn zoontje die in 2021 door een Belgische arts van tafel werden geveegd", zegt meester Mehdi Abbes, één van de advocaten van Marc Moerman, in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Franse militaire experts: "Marokko wint oorlog met Algerije"

Marc en Samira hebben in totaal 17 jaar samengeleefd, in heel die periode heeft ze haar ex-man nooit verdacht van kindermisbruik. Ze deed dit pas toen er een scheiding in het vooruitzicht kwam. Dat vindt de advocaat van Marc veelzeggend. "Ik stel mij ook vragen bij de data van vermeende misbruiken van de kinderen van de ex van mijn cliënt. Volgens mij zijn die gewoon onmogelijk." Maar het Marokkaanse gerecht was niet helemaal overtuigd van de onschuld van de Belg. "Het openbaar ministerie vorderde 20 jaar tegen mijn cliënt. Het werden er uiteindelijk 3. Volledig onterecht, menen wij. Wij gaan nu met hem overwegen wat wij hiertegen gaan ondernemen", aldus meester Mehdi Abbes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team