Zoeken

België: kinderen Nazhia werden naar Dubai ontvoerd (video)

23 april 2022 - 21:00 - Wereld

©

De Brusselse Nazhia heeft haar twee kinderen al 5 jaar niet gezien. Ze werden door haar ex-man ontvoerd en meegenomen naar Dubai.

Het begon allemaal in juli 2017, toen Nazhia aan het scheiden was van haar man die in Dubai woonde. Hij stond erop om de twee jongens te zien, toen 8 en 6 jaar oud. Zij stemde toe omdat ze dacht dat er geen reden was om aan te nemen dat er geen terugkeer zou zijn.

Lees ook: Belg in Marokko cel in na poging om ontvoerd zoontje terug te halen

Maar Nazhia kreeg maandenlang geen nieuws van de twee jongens. Ze diende een klacht in en kreeg de voogdij over hen. Een internationaal arrestatiebevel werd uitgevaardigd tegen haar ex-man terwijl een rechter probeerde het contact te herstellen. "Hij [haar ex-man] gaf me eindelijk elke donderdag vijf minuten de tijd om met mijn kinderen te spreken. Ik sprak elk van mijn kinderen maar één keer per week twee minuten en dat waren altijd enkel telefoongesprekken, zelfs geen videocalls," legt ze aan Bx1 uit. Sinds 17 juni 2021 heeft Naziha geen nieuws meer van haar kinderen. "Ik heb zoveel gehuild dat ik een deel van mijn hart moest verdoven om deze situatie aan te kunnen," zegt ze.

Lees ook: Marokkaanse ingenieur maakt t-shirt tegen kinderontvoering

De situatie van Nazhia is met name moeilijk omdat de Verenigde Arabische Emiraten het Verdrag van Den Haag, dat de samenwerking tussen staten op het gebied van de ontvoering van kinderen beoogt te bevorderen, niet hebben ondertekend. "Er is altijd de mogelijkheid om in het land zelf actie te ondernemen," verklaart Arnaud Gillard, een advocaat die gespecialiseerd is in familierecht. "De rechtspraak in de Verenigde Arabische Emiraten evolueert ook naar meer evenwicht tussen de vader en de moeder. Maar dit is wel zeer kostelijk," voegt hij eraan toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team