Zoeken

ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

29 december 2023 - 17:30 - Marokko

©

De Nationale Maatschappij van Snelwegen in Marokko (ADM) zet grote stappen in de uitbreiding van het snelwegennet.

Een aanzienlijk deel van het budget is gereserveerd voor de aanleg van de nieuwe snelweg tussen Tit Mellil en Berrechid, evenals voor de cruciale verbindingsweg tussen de hoofdstad Rabat en Casablanca. Dit maakt deel uit van ADM’s driejarige investeringsplan van 8,4 miljard dirham.

Lees ook: Marokkaanse snelwegen: goedgekeurde projecten voor 2024

Tijdens een recente vergadering onder leiding van Nizar Baraka, minister van Uitrusting en Water, heeft het bestuur van ADM de begroting voor 2024 goedgekeurd. Dit budget bedraagt 1,6 miljard dirham. De goedkeuring voor de begrotingen voor 2025 en 2026, respectievelijk 3 en 3,7 miljard dirham, staat nog open. ADM verwacht dat haar omzet in 2024 en 2025 ruim 8,8 miljard dirham zal bereiken, om in 2026 licht te stijgen naar 8,9 miljard dirham.

Belangrijk is dat ADM de werkzaamheden voortzet aan de laatste twee delen van de verdriedubbeling van de snelweg Casablanca-Berrechid en de ringweg van Casablanca. Daarnaast is de aanleg van de nieuwe snelweg Tit Mellil-Berrechid gepland, met een totale investering van 2,1 miljard dirham.

Lees ook: Nieuws over snelweg Guercif-Nador

ADM benadrukt dat deze investeringen onderdeel zijn van een breder programma gericht op onder meer energie, telecommunicatie, wonen, landbouw, elektriciteit, drinkwater, fosfaten en hun derivaten, snelwegen en lucht-, zee- en spoorvervoer. Ook is het bedoeld om het veiligheidssysteem voor snelweggebruikers te versterken en de automatisering van snelwegen te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team