Zoeken

Snelwegen van Marokko: ophef om nieuw project

21 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

Het plan van de Nationale Maatschappij voor Snelwegen van Marokko (ADM) om de bermen van de snelwegen te beplanten met bomen, stuit op kritiek. Directeur-generaal Anouar Benazzouz kondigde het project met veel fanfare aan, maar details over de financiering, uitvoering en de ecologische impact ontbreken.

Het doel is om tienduizenden bomen te planten om de landschappen langs de snelwegen te verfraaien. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met internationale en Marokkaanse partners, waaronder Duitse instituten gespecialiseerd in het milieu.

Lees ook: Fouten op verkeersborden Marokkaanse snelwegen

De kostprijs van het project is niet bekendgemaakt, evenmin als de namen van de betrokken bedrijven. Ook over de keuze van de bomen is nog niets gecommuniceerd. Dit gebrek aan transparantie roept vragen op, zeker gezien de kritiek die ADM al ontvangt voor de slechte staat van veel wegen in het land.

Lees ook: ADM injecteert 8,4 miljard in Marokkaanse snelwegen

Bovendien vrezen sommige waarnemers voor de ecologische gevolgen van het project. De aanplant van bomen die niet geschikt zijn voor het lokale klimaat kan schadelijk zijn, door hun hoge waterverbruik en mogelijke impact op de luchtkwaliteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team