Zoeken

Waarschuwing voor oplichters op Spaanse snelwegen

28 augustus 2022 - 19:40 - Wereld

©

De Catalaanse politie waarschuwt voor een nieuwe vorm van oplichting. Het bedrog is gericht op voertuigen die gebruik maken van de snelwegen in de regio, waar een grote Marokkaanse gemeenschap aanwezig is. De afgelopen dagen zijn er een aantal bijzondere diefstallen geregistreerd.

Op de Catalaanse snelwegen, die tijdens de vakantieperiode dagelijks door duizenden voertuigen worden gebruikt, ontwikkelde zich in de afgelopen weken een nieuwe vorm van bedrog. Oplichters richten zich op de autobanden van potentiële slachtoffers. Hun modus operandi bestaat eruit een toekomstige slachtoffer te spotten, hem te volgen tot hij met zijn voertuig stilstaat bij een tolpoortje of in een rustzone, meldt L’Indépendant.

Lees ook: Marokkaan met 246 km/uur op Spaanse snelweg gearresteerd

Dan stapt één van de daders snel uit zijn voertuig en verwijdert hij de dop van de rechter achterband. Het slachtoffer is vaak met iets anders bezig en merkt dit niet op. Kort daarna loopt de band leeg op de snelweg, waardoor de bestuurder zijn voertuig tot stilstand moet brengen op de vluchtstrook.

Lees ook: Minder wereld-Marokkanen op Spaanse wegen

Een chauffeur stopt dan ook en biedt spontaan hulp aan. Terwijl het slachtoffer zijn aandacht richt op de autoband, stapt een medeplichtige in zijn voertuig om voorwerpen of handtassen te stelen "die van tevoren waren geïdentificeerd en die gewoonlijk op de voorstoel van de auto liggen". De Catalaanse politie adviseert mensen om hun auto’s te sluiten wanneer ze die verlaten. Een maximale waakzaamheid is geboden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team