Zoeken

Veel kritiek op Marokkaanse snelwegen

29 oktober 2023 - 20:24 - Marokko

©

Veel Marokkanen zijn ontevreden over de Nationale Maatschappij voor Snelwegen in Marokko (ADM). De oorzaak van deze ontevredenheid is de slechte kwaliteit van de rustplaatsen en de hoge prijzen van de producten en diensten.

Slechte kwaliteit van rustplaatsen, prijsverhogingen van producten en diensten - behalve brandstof - die twee tot drie keer hoger zijn dan die in grote markten en winkels, voortdurende bouwwerkzaamheden... Veel snelweggebruikers in Marokko uiten hun frustratie. Bovendien verwijten ze ADM dat het bepaalde gebruikers bevoordeelt ten nadele van anderen, meldt al3omk. Zo zijn bij de tolpoorten bijvoorbeeld meer rijstroken voor pass-gebruikers en slechts één of twee rijstroken voor degenen die contant betalen bij tolpoorten, naast de hoge prijzen in vergelijking met veel landen wereldwijd.

Lees ook: Minister geeft overzicht nieuwe wegen en snelwegen in Marokko

Het onderwerp baart Abdellatif Zaim, parlementslid van de PAM-partij, zorgen. Hij heeft de minister van Transport en Uitrusting gevraagd naar de kwaliteitsnormen van het netwerk van benzinestations langs de snelwegen in Marokko. Uit het antwoord van Mohammed Abdeljalil blijkt dat ADM de veiligheid en het comfort van snelweggebruikers wil preserveren door rustplaatsen in te richten voor het zomerseizoen, dat wordt gekenmerkt door uitzonderlijk verkeer. De aanleg van rustplaatsen "maakt deel uit van een algeheel ontwikkelingsprogramma dat onlangs door ADM is gelanceerd als onderdeel van haar ontwikkelingsplan, waarbij klanttevredenheid én de snelweggebruiker als een absolute prioriteit wordt beschouwd", voegde hij eraan toe.

Lees ook: Verkeer op Marokkaanse snelwegen groeit met 36%

Deze rustplaatsen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend, zodat klanten tijdens hun reis de nodige pauzes kunnen nemen en kunnen profiteren van de diensten van restaurants en voertuigonderhoud bij tankstations, aldus ADM op haar website.

Bladna.nl