Zoeken

Lamine Yamal: "Dit is waarom ik niet voor Marokko heb gekozen"

5 september 2023 - 16:00 - Sport

©

Lamine Yamal, het Marokkaanse wonderkind van Barça dat ervoor gekozen heeft om voor het Spaans elftal te spelen, heeft geen spijt van zijn keuze. Hij hoopt alle mogelijke titels te winnen met La Roja.

De jonge aanvaller zegt dat hij een droom leeft. Op 16-jarige leeftijd werd hij na slechts vijf officiële optredens met het A-team van FC Barcelona, opgeroepen door de Spaanse bondscoach voor de wedstrijden tegen Georgië en Cyprus in de kwalificatierondes voor het EK 2024. "Het is ongelooflijk om dit te kunnen ervaren, om al deze dingen te zien en er volop van te genieten. Ik ben nu rustig, een beetje gewend vanwege de tijd die ik heb doorgebracht met het eerste elftal van Barça, en nu ga ik kijken hoe het gaat met het nationale team," zei hij in een interview met de website van de Spaanse voetbalbond (RFEF).

Lees ook: Officieel: Lamine Yamal keert Marokko rug toe

De jonge speler verzekert dat hij niet geaarzeld heeft om voor Spanje te kiezen ten nadel van Marokko. "Ik heb altijd voor Spanje gespeeld, vanaf de U15, en ik ben altijd duidelijk geweest: ik wilde voor Spanje spelen, een Europees kampioenschap winnen, een wereldbeker en zo veel mogelijk andere dingen," verduidelijkte hij, eraan toevoegend dat hij de steun heeft van zijn ouders. Lamine Yamal is geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaans-Guinese moeder. "Mijn moeder was de eerste die me feliciteerde. Ze was heel trots, net als mijn vader. Het eerste wat ze tegen me zei was dat ik voorzichtig moest zijn omdat ze een beetje bang was..."

Lees ook: Toen Lamine Yamal de spot dreef met Spanje (video)

Lamine Yamal waardeert ook het warme welkom dat hij heeft gekregen van zijn teamgenoten in het nationale team. "Ze zijn allemaal geweldig, ze zijn heel goed... Ik sprak met Balde en hij zei me dat ik plezier moet hebben, dat ik vooruit moet gaan, dat ik niet bang moet zijn. Hetzelfde met Gavi, hij zei me er vol voor te gaan, om zonder angst te spelen, en Pedri helpt me ook veel," vervolgde de tiener. Yamal is ervan overtuigd dat hij veel kan bijdragen aan La Roja, vooral dankzij zijn "jeugd, vreugde... en op het veld, durf en dribbels".

Bladna.nl