Zoeken

FC Barcelona: één miljard euro voor Lamine Yamal

4 oktober 2023 - 09:00 - Sport

©

FC Barcelona heeft de contractverlenging van de Spaans-Marokkaans-Equatoriaal-Guinese Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van de club, tot 2026 officieel gemaakt. De afkoopclausule van de 16-jarige speler is vastgesteld op 1 miljard euro.

Het is nu officieel. FC Barcelona heeft de ondertekening van het eerste professionele contract van Lamine Yamal, hun veelbelovende 16-jarige aanvaller, bevestigd tot 30 juni 2026. "FC Barcelona en de speler Lamine Yamal zijn tot een akkoord gekomen over de verlenging van hun onderlinge contract tot 30 juni 2026", meldt de Catalaanse club in een persbericht, waarin wordt benadrukt dat de opzegclausule is vastgesteld op 1 miljard euro. Een manier voor de club om hun talent te beveiligen.

Lees ook: Lamine Yamal: "Dit is waarom ik niet voor Marokko heb gekozen"

Yamal zegt blij te zijn met zijn eerste professionele contract. "Ik ben blij en trots om nog drie jaar te tekenen bij de club van mijn leven. Mijn mooiste momenten? Toen ik bij La Masia aankwam en mijn debuut maakte in het eerste team. Ik wil veel titels winnen met Barça. Het is de droom van elk kind hier", zei de jonge speler in een video die werd gedeeld op het X-account van de Catalaanse club.

Lees ook: Barcelona zet miljard euro in op Lamine Yamal

De aanvaller werd in 2007 in de Catalaanse stad Esplugas de Llobregat geboren uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder. Hij kwam op 7-jarige leeftijd naar La Masia van CF La Torreta. Op slechts 15 jaar en 290 dagen werd hij de jongste voetballer in de geschiedenis van Barça die zijn debuut maakte in de Liga met het eerste team. "Hij is een ’ander’ type speler die ’de talenten van verschillende voetballers heeft’", zei Xavi Hernandez over hem, eraan toevoegend dat Yamal de kwaliteiten heeft van moderne voetballers "die handelen met een geweldig bewustzijn, groot zelfvertrouwen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team