Zoeken

Baas VAE-leger bezoekt Marokko

21 oktober 2022 - 22:00 - Marokko

©

De stafchef van de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten, generaal-majoor Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, heeft tijdens zijn officiële bezoek aan Marokko op 18 en 19 oktober verschillende hoge functionarissen van de Marokkaanse strijdkrachten ontmoet, onder wie de onderminister van Defensie, Abdellatif Loudiyi.

De gedachtewisseling tussen de twee mannen vond woensdag plaats in het hoofdkwartier van het ministerie van Defensie, aldus een verklaring van de Royal Armed Forces. De gesprekken gingen vooral over de intense en historische betrekkingen tussen de twee landen en over de bilaterale samenwerking op defensiegebied, de uitwisseling van ervaringen en de uitvoering van gezamenlijke projecten in de defensie-industrie.

Lees ook: Kroonprins Abu Dhabi op bezoek in Marokko

De stafchef van de Emiraten werd op dezelfde dag ook ontvangen door luitenant-generaal Belkhir El Farouk, inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces en commandant van de Zuidelijke Zone. Dit vond plaats op het hoofdkwartier van de generale staf van het Marokkaans leger in aanwezigheid van de betrokken officieren van de generale staf.

Lees ook: Marokko en Verenigde Arabische Emiraten bespreken militaire samenwerking

Tijdens de gedachtewisseling werden verschillende punten van samenwerking tussen de Royal Armed Forces en de strijdkrachten van de Verenigde Arabische Emiraten besproken, waaronder de operationele component. Beide partijen kwamen overeen de militaire training bilateraal of in een multilateraal kader te intensiveren door deelname aan grootschalige oefeningen zoals "African Lion".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team