Zoeken

Stafchef Amerikaanse leger op werkbezoek in Marokko

6 maart 2023 - 17:00 - Marokko

©

De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley, werd zondag in Rabat ontvangen door gedelegeerd minister Abdellatif Loudiyi, belast met het beheer van de nationale defensie.

Generaal Mark Milley, de hoogste militair van de VS-strijdkrachten, is met een delegatie in Marokko voor een werkbezoek. Tijdens de ontmoeting spraken de twee functionarissen hun waardering uit voor de eeuwenoude betrekkingen van vriendschap en samenwerking. Daarnaast bespraken ze het strategische militaire partnerschap tussen Marokko en de Verenigde Staten en de routekaart voor samenwerking op het gebied van defensie 2020-2030, die in oktober 2020 werd ondertekend. Het partnerschap heeft als doel het Marokkaanse leger te moderniseren en op te leiden, om opgewassen te zijn tegen de regionale bedreigingen.

Lees ook: Marokko en Israël bespreken inlichtingen-samenwerking

Volgens de verklaring van de Generale Staf van de Royal Armed Forces, spraken generaal Mark Milley en Abdellatif Loudiyi, tijdens deze ontmoeting over de consolidatie en de versterking van de samenwerking tussen beide landen. In dit verband herhaalden de twee militaire leiders hun bereidheid om de samenwerking en het strategisch partnerschap tussen de twee legers verder te versterken. Zij benadrukten tevens het belang van de gezamenlijke oefening "African Lion", die het beste concrete voorbeeld is van de interoperabiliteit van de strijdkrachten van beide landen.

Lees ook: Nieuwe militaire oefeningen voor Marokkaanse leger

Na de gesprekken met minister Abdellatif Loudiyi werd legergeneraal Mark Milley ook ontvangen door luitenant-generaal Belkhir El Farouk, inspecteur-generaal van Royal Armed Forces en commandant van de zuidelijke zone. De bijeenkomst vond plaats in aanwezigheid van de diensthoofden, hoge Amerikaanse militaire functionarissen en de Amerikaanse ambassadeur in Rabat. Aan het einde van de bijeenkomst herhaalden de twee militaire leiders hun vastberadenheid om het historische en voorbeeldige partnerschap te consolideren, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team