Zoeken

Marokko gaat wapens produceren in samenwerking met Israël

22 juli 2022 - 11:00 - Marokko

©

Na een ontmoeting met de Israëlische stafchef Aviv Kohavi in Rabat, heeft de Marokkaanse minister van Defensie Abdellatif Loudiyi dinsdag herhaald dat Marokko vastbesloten is om projecten voor de defensie-industrie te ontwikkelen in samenwerking met Israël.

Sinds de normalisering van de betrekkingen in 2020, onder leiding van de Verenigde Staten, wil Marokko zijn wapeninvoer verminderen en zijn militaire uitrusting met Israëlische hulp in eigen land produceren.

Lees ook: Marokko ontvangt geavanceerde Israëlische wapensystemen

In november bracht de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz een bezoek aan Rabat en nu bracht de generale stafchef Aviv Kohavi een driedaags bezoek aan het koninkrijk. Tijdens zijn verblijf had Kohavi een ontmoeting met de Marokkaanse minister van Defensie. "Beide partijen bespraken de mogelijkheden van militaire samenwerking, zowel op het gebied van training en operaties als op het gebied van inlichtingen," meldt Tsahal in een verklaring.

Ook had Kohavi een ontmoeting met zijn Marokkaanse ambtgenoot, generaal Farouk Belkhir. De twee gezagsdragers prezen de uitstekende militaire samenwerking. Deze komt ook duidelijk naar voren in de allereerste deelname van het Israëlische leger aan African Lion, een militaire manoeuvre die jaarlijks door Marokko en de Verenigde Staten wordt georganiseerd.

Lees ook: Eerste deelname van Israël aan militaire oefening in Marokko

Voorafgaand aan het bezoek van Kohavi brachten de Israëlische ministers van Binnenlandse Zaken, Handel, Economie, Defensie en Buitenlandse Zaken een bezoek aan Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team