Zoeken

Marokko en VS bereiden grootste militaire oefening van Afrika voor

26 januari 2023 - 20:00 - Marokko

©

De Generale Staf van de Royal Armed Forces van de Zuidelijke Zone, heeft van 9 tot 20 januari de algemene planningsvergadering van de oefening African Lion 2023 georganiseerd. Aan de editie van dit jaar zullen opnieuw verschillende landen deelnemen, waaronder ook Afrikaanse landen.

Tijdens de vergadering namen de Marokkaanse en Amerikaanse organisatoren beslissingen over randvoorwaarden voor de uitvoering van de verschillende activiteiten van de oefening African Lion 2023, en bepaalden ze de mogelijke plaatsen waar de operatie door zou kunnen gaan, aldus een persbericht van het Marokkaans leger.

Lees ook: Militaire oefening "African Lion" niet meer in Marokko?

African Lion 2023 zal, naast oefeningen op vlak van de verschillende operationele gebieden, ook trainingen omvatten inzake acties tegen terroristische groeperingen, land-, lucht-, zee- en CBRN-oefeningen (Chemische, biologische, radiologische en nucleaire verdediging), aldus de nota.

De editie van dit jaar staat in het teken van de 20ᵉ verjaardag van de bilaterale samenwerking tussen de Royal Armed Forces en de Utah State National Guard, kondigt de Marokkaanse defensie aan. In de marge van de activiteiten bereikten beide partijen ook een overeenstemming over de organisatie van een gezamenlijk muzikaal spektakel tussen de Royal Armed Forces en de 23ᵉ Utah State Army Band.

Lees ook: African Lion 2022: Marokkaanse piloten trainen met Apache-helikopters

De operatie African Lion vindt plaats van 22 mei tot 16 juni 2023 in de regio’s Agadir, Tan Tan, Mehbes, Tiznit, Kenitra, Ben Guerir en Tifni en is de belangrijkste multinationale oefening op het Afrikaanse continent. De organisatie ervan gedurende de laatste twee decennia in Marokko, weerspiegelt de hechtheid van de samenwerkingsbanden tussen Rabat en de Washington, aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team