Zoeken

Astronomische boete voor Franse vrachtwagenchauffeur in Frankrijk

22 december 2023 - 14:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse vrachtwagenchauffeur in Frankrijk is veroordeeld tot het betalen van een recordboete voor het vervoeren van een grote hoeveelheid cannabis.

Franse douanebeambten arresteerden de chauffeur die 351 kilo cannabis vervoerde. De rechter heeft hem een douaneboete van 3,5 miljoen euro opgelegd. Naast deze boete is hij ook veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs betrapt met half ton hasj in Algeciras

Op de avond van de drugsvangst controleerden douaneagenten in Perthus, een strategisch grensovergangspunt tussen Spanje en Frankrijk, voertuigen bij de tolpoort op de A9 snelweg. Daar merkten ze de verdachte vrachtwagen op en besloten in te grijpen. In het voertuig ontdekten de douaniers enkel tien zorgvuldig verpakte balen. Na controle bleek dat het om een lading cannabis van 351 kilo ging.

Lees ook: Vrachtwagenchauffeur met schulden veroordeeld voor drugssmokkel, gezin zit in Marokko

Op 15 december, tijdens een spoedzitting, werd de chauffeur tot de betaling van een astronomische boete van 3,5 miljoen euro veroordeeld, alsook tot drie jaar gevangenisstraf en een verbod om vijf jaar lang het Franse grondgebied te betreden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team