Zoeken

Marokko produceert 17% verkochte Renault’s in de wereld

6 april 2023 - 23:00 - Economie

©

Renault Group Marokko overtreft zijn doelstellingen voor lokale integratie en lokale inkoop. De automobielgroep leverde een uitzonderlijke prestatie en noteerde een lokaal integratiepercentage van 65,2%, exclusief mechanische onderdelen, en dit een jaar eerder dan gepland. Het bedrijf behaalde daarnaast ook een omzet uit de lokale sourcing van 1,86 miljard euro in 2022, oftewel een stijging van 40% ten opzichte van 2021.

In een persbericht schrijft Renault Group Marokko de resultaten toe aan de nauwe samenwerking tussen alle stakeholders, zowel publiek als privaat. De eerste overeenkomst die in 2016 met het koninkrijk werd gesloten, loopt eind 2023 af. Renault Group Marokko ondertekende in 2021 een nieuwe fase, waarbij de doelstelling voor lokale sourcing wordt verhoogd tot 2,5 miljard euro tegen 2025 en 3 miljard euro tegen 2030, evenals een doelstelling voor een lokaal integratiepercentage van 80%.

Lees ook: Marokkaanse automerk beschikbaar in 2023

Renault Group Morocco heeft een leidende positie in het land en is goed voor 70% van de Marokkaanse export van voertuigen. De "made in Morocco" voertuigen van de groep waren goed voor meer dan 17% van de wereldwijde verkoop van de groep in 2022. Bovendien overschreed de fabriek van Renault Group in Tanger zojuist de grens van 2,5 miljoen geproduceerde voertuigen sinds de start, met een Dacia Sandero Stepway voor de Portugese markt dat als het 2,5 miljoenste voertuig van de band ging. Met meer dan een miljoen bij SOMACA geproduceerde voertuigen bedraagt de totale productie van de groep in Marokko meer dan 3,5 miljoen voertuigen.

Lees ook: Renault produceert 100% elektrische "Mobilize Duo" in Marokko (video)

Naast deze successen heeft de fabriek in Tanger de productie toegewezen gekregen van een 100% elektrisch voertuig, de Mobilize DUO, en het eerste hybride voertuig in Marokko, de Dacia Jogger. Deze projecten zullen Renault verder versterken en de ontwikkeling ervan ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team