Zoeken

Parlementslid belandt in gevangenis Fez

30 maart 2022 - 11:00 - Marokko

©

Parlementslid Rachid El Fayek, voorzitter van de gemeente Oulad Taleb, is samen met 15 medeverdachten wegens corruptie gearresteerd en in hechtenis genomen in de Bourkaiz gevangenis in Fez.

Parlementslid Rachid El Fayek werd in gearresteerd toen hij met zijn auto reed. Vijftien andere mensen werden ook gearresteerd. Onder de arrestanten bevinden zich de broer van het parlementslid van de RNI-partij en voorzitter van de gemeenteraad van Fez, een adjunct-ambtenaar, een bedrijfsleider, een parlementslid en een gemeenteambtenaar. Zestien mensen zijn betrokken bij het corruptie- en verduisteringsschandaal. Allen werden voor de rechter gebracht en vrijdag in hechtenis genomen.

Lees ook: Arrestatie parlementslid in Fez

De arrestanten worden beschuldigd van corruptie, verduistering en verspilling van overheidsgelden, alsook van vervalsing van officiële documenten. De aanklachten zijn het resultaat van een wekenlang onderzoek door de gerechtelijke politie naar stadsontwikkelingsprojecten, met name het huisvestingsprogramma, die vermoedelijk gebreken vertoonden, meldt persbureau Al Akhbar. Hoewel de klagers naar verluidt niet akkoord gingen met de uitvoering van het project op grond die aan de gemeente toebehoorde, gaven de plaatselijke autoriteiten hun toestemming.

Lees ook: Marokko: Kamerlid fakete coronabesmetting na dagvaarding

Ter herinnering: de Inspectie-Generaal voor het Territoriaal Bestuur heeft een verslag gepubliceerd waarin verschillende klachten in verband met de niet-naleving van bestaande verordeningen worden belicht, met name de afgifte van bouwvergunningen voor percelen die illegaal verkaveld zijn en de afgifte van vergunningen voor aansluiting op het elektriciteitsnet zonder dat er een bouwvergunning is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team