Zoeken

Anwar El Ghazi heeft spijt van keuze voor Oranje

18 september 2022 - 15:00 - Sport

©

Anwar El Ghazi heeft spijt van zijn keuze voor Nederland. De speler van Marokkaanse afkomst is momenteel in gesprek met de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) om van voetbalnationaliteit te veranderen.

Na in 2015 de keuze te hebben gemaakt om voor Nederland uit te komen, tegen het advies van zijn familie en met name zijn ouders in, heeft Anwar El Ghazi nu bekendgemaakt dat hij voor het Marokkaans elftal wenst te spelen.

Lees ook: El Ghazi krijgt live te horen dat hij niet naar EK gaat (video)

"Er zijn gesprekken geweest met Marokko. Het ligt nog een beetje open nu. Ik ben natuurlijk volwassener geworden, dan ga je nadenken of de mogelijkheid er wel is om voor Oranje te spelen. Misschien ben ik er niet goed genoeg voor. De keuze ligt open om eerlijk te zijn. Ik kan niet zeggen of ik kies voor Marokko of Nederland, maar ik denk er wel over na," vertelde hij aan ESPN.

Lees ook: Anwar El Ghazi kiest voor Nederlands elftal

El Ghazi is zich ervan bewust dat de switch veel tijd in beslag kan nemen, maar hij hoopt gebruik te kunnen maken van de uitspraak in de zaak van Munir El Haddadi, die voor Spanje koos en na slechts 13 minuten speeltijd te hebben gekregen, er met de hulp van de Marokkaanse voetbalbond en diens voorzitter Fouzi Lekjaa, in slaagde de FIFA te doen buigen en van voetbalnationaliteit te veranderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team