Zoeken

Anuar Tuhami is geen "Marokkaanse voetballer"!

23 augustus 2022 - 19:40 - Sport

©

De commentatoren van de wedstrijd Sevilla-Valladolid op het DAZN-platform, hebben Anuar Tuhami een tijd lang een "Marokkaanse speler" genoemd. Op geen enkel moment maakten ze gewag van het feit dat hij een voetballer uit Sebta is. De inwoners van de autonome stad reageren verontwaardigd op het internet.

De voortdurende verwijzingen naar Anuar Tuhami als "Marokkaanse speler" hebben de voetbalfans van Sebta geërgerd. Op sociale media onderstrepen ze dat Anuar weliswaar een Marokkaanse international is, maar de speler is geboren en getogen in de autonome stad en beschikt ook over de Spaanse nationaliteit. De 27-jarige begon zijn carrière in het reserveteam van San Agustin en ging op de leeftijd van 13 jaar naar Valladolid, waar hij sinds vorig jaar in de eerste divisie speelt.

Lees ook: Achraf Hakimi verkozen tot beste Marokkaanse speler in het buitenland

Anuar Tuhami scoorde een doelpunt tijdens de wedstrijd. Sportanalisten zijn het erover eens dat de in Sebta geboren middenvelder één van de beste spelers is in La Liga. Hij bewees die stelling opnieuw in de wedstrijd tegen Sevilla. Hij werd daar zelfs uitgeroepen tot de meest populaire speler van de wedstrijd.

Lees ook: Vier Marokkaanse internationals in race voor Afrikaanse speler van het jaar

Het was lang geleden dat een speler van Sebta nog een doelpunt scoorde in de eerste divisie en van zoveel bekendheid genoot. Reeds in de tweede divisie, was Anuar een belangrijk element in de opkomst van Valladolid. De jonge Marokkaan belichaamt de waarden en het samenleven in Sebta. Vox bekritiseerde een tijdje geleden Juan Vivas, de burgemeester van de stad, voor het houden van een officiële receptie ter ere van Anuar Tuhami, na zijn promotie naar de eerste divisie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team