Zoeken

Vier Marokkaanse internationals in race voor Afrikaanse speler van het jaar

2 juli 2022 - 11:00 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft bekendgemaakt welke dertig spelers genomineerd zijn voor de titel van ’Afrikaans Speler van het Jaar’. Marokko is met vier profspelers sterk vertegenwoordigd op de lijst.

De CAF heeft maandag de voorlopige lijst van genomineerden voor de CAF Awards 2022, bekendgemaakt. De vier Marokkaanse kansmakers zijn Achraf Hakimi (PSG), Yassine Bounou (FC Sevilla), Sofiane Boufal (Angers) en Yahia Jabrane (WAC).

Lees ook: Achraf Hakimi bij best betaalde voetballers

Om tot de dertig genomineerden te komen, heeft een panel van oud-voetballers samen met een commissie van de Afrikaanse voetbalbond en vertegenwoordigers van de media gestemd. Nu is het de beurt aan de bondscoaches en aanvoerders van alle Afrikaanse landenteams om de winnaar aan te wijzen. De prijsuitreiking vindt plaats in Rabat op 21 juli.

Lees ook: Achraf Hakimi tweede beste Arabische speler in 2021

Wat de beste spelers in interclub competities betreft, is Marokko ook aanwezig met zes genomineerde spelers: Achraf Dari (WAC), Yahya Jabrane (WAC), Zouhair El Moutaraji (WAC), Mouhcine Metouali (RCA), Youssef Fahli (RSB) en Issoufou Dayo (RSB). De Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic en de Wydad Casablanca-coach Walid Regragui, staan ook op de lijst van genomineerden voor de beste coach van het jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team