Zoeken

Spelers in Italië verlaten veld na racisme tegen Marokkaan

19 oktober 2022 - 13:00 - Sport

©

Zondag verliet een team jeugdvoetballers uit een wijk van het Italiaanse Busto Arsizio, ten noorden van Milaan, het veld voor het einde van een wedstrijd tegen Gallarate. Ze protesteerden tegen een racistische opmerking tegen één van hun spelers, een 16-jarige Marokkaan. Hij werd door de coach van de tegenpartij uitgescholden voor "kleine n***r".

Dit incident vond plaats een paar minuten voor het einde van de wedstrijd. Gallarate stond met 3-1 voor tegen TAS Sacconago, meldt Ansa It. De trainer van Gallarate zou daarop racistische opmerkingen hebben gemaakt tegen de 16-jarige Marokkaanse speler en hem een "kleine n***r" hebben genoemd, aldus officials van de club.

Lees ook: Marokkaans gezin slachtoffer racisme in Barcelona

De speler gaf de racistische aanval geen kans, wat leidde tot spanningen en uiteindelijk tot het wegsturen van de beledigende coach. "Op dat moment was het spel al bijzaak geworden," zei TAS-coach Massimo Di Cello. "Uit solidariteit met de speler besloot het hele team het veld te verlaten. Wat er gebeurd is, vinden wij onaanvaardbaar. Hopelijk onderneemt de Italiaanse voetbalbond stappen", voegde hij eraan toe. Hij wenste bovendien dat de coach zijn excuses aanbiedt aan de jonge speler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team