Zoeken

Hachim Mastour belandt in Marokkaanse tweede divisie

30 juni 2022 - 16:20 - Sport

©

Hachim Mastour zat officieel zonder club sinds het einde van zijn contract bij Reggina in de zomer van 2021. Hij heeft zich zojuist aangesloten bij de selectie van Renaissance Club Athletic Zemamra, een Marokkaanse tweede divisie club.

Mastour werd lang beschouwd als het wonderkind van het Marokkaanse voetbal. Hij begon zijn carrière bij AC Milan, waar hij in 2014 op 16-jarige leeftijd aan de slag ging. In 2015 maakte hij zijn debuut voor het Marokkaans elftal en werd daarmee één van de jongste spelers bij de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Voetbaltalent Hachim Mastour betuigt spijt

Maar de carrière van de aanvallende middenvelder volgde een neerwaartse spiraal. Hij werd twee seizoenen uitgeleend aan Malaga FC, op persoonlijke aanbeveling van sjeik Abdullah Al-Thani. Hij kon daar echter ook niet schitteren en speelde slechts vijf minuten in een officiële wedstrijd tegen Real Betis. De leningsovereenkomst werd een jaar later opgezegd.

De Marokkaanse international werd vervolgens uitgeleend aan PEC Zwolle (Nederlandse D1) en PAS Lamia (Griekse D1), en keerde in 2019 terug naar de Italiaanse competitie. Hij werd onder contract bij Reggina (Italiaanse D2), uitgeleend aan Carpi (Italiaanse D3) voor het seizoen 2020-2021. Sinds het aflopen van zijn contract zit hij zonder club. Maandag tekende hij bij Renaissance Club Athletic Zemamra, een Marokkaanse club in de tweede divisie.

Lees ook: Hachim Mastour probeert in Griekenland carrière nieuw leven in te blazen

Hachim Mastour maakte een vliegende start en verscheen in 2014 zelfs naast Neymar in een reclamespot, maar hij slaagde er niet in zijn carrière waar te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team