Zoeken

Antwerpen rouwt na overlijden Marokkaanse Ilias

7 mei 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 31-jarige Ilias Rahou uit Borgerhout in Antwerpen, is vrijdag in Roeselare om het leven gekomen. Hij was bezig met het lossen van zijn vrachtwagen, maar werd toen hij zijn motorkap opende, weg gekatapulteerd na een kleine ontploffing.

Het ongeval vond plaats op het bedrijventerrein van Desotec in de buurt van het kanaal Roeselare-Leie. Ilias Rahou, een vrachtwagenchauffeur uit Borgerhout, merkte bij zijn aankomst dat er een probleem was met zijn vrachtwagen. Hij opende de motorkap om te kijken toen er in de trekker een ontploffing plaatsvond. Door de drukgolf werd Ilias weg gekatapulteerd en liep hij bij zijn val een zwaar hoofdtrauma op. Hij overleed ter plaatse, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Beschermengel Marokkaanse gemeenschap Borgerhout overleden

Het is onduidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat er een technisch defect was aan de oplegger. De trekker-oplegger is in beslag genomen voor een onderzoek door het arbeidsauditoraat.

Lees ook: Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

In Borgerhout wordt er emotioneel gereageerd op het overlijden van de vrachtwagenchauffeur van Marokkaanse afkomst. "Ilias was iemand die zeer geliefd was in de buurt, hij had een hart van goud", zegt zijn neef Samir Taif, een bekende jeugdwerker in Borgerhout. "Ik kon bij hem altijd terecht voor goede raad. Hij is ook degene die er voor gezorgd heeft dat ik met beide voeten op de grond bleef. Dat was zijn goede raad als ik iets bereikt had: blijf altijd jezelf en blijf altijd hard werken. Iedereen die hem gekend heeft, kan hem alleen maar op een positieve manier gedenken." Rahou laat een vrouw en twee jonge kinderen van 3 jaar en 7 maanden oud achter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team