Zoeken

Borgerhoutenaar Abdel Rahou lanceert gezonde tegenhanger M&M’s

27 maart 2022 - 18:20 - Wereld

©

De 34-jarige Abdel Rahou uit Borgerhout heeft recent zijn bedrijf Astronut gelanceerd. Hij wil een gezonder alternatief maken voor hedendaagse snacks met zijn twee favoriete ingrediënten: noten en chocolade.

Rahou komt uit een ondernemend gezin. "Een van mijn broers heeft een transportbedrijf en mijn vader had destijds in Marokko verscheidene kledingzaken. Ik werk als aankoper voor een houtbedrijf. Maar mijn eigen foodmerk lanceren was iets wat ik altijd al wilde doen. Die ondernemersmicrobe zit echt in mij", vertelt Rahou aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Topvrouw Ilham Kadri brak doorheen drie glazen plafonds

Hij begon tijdens de coronacrisis te experimenteren met smaken en werkt inmiddels samen met een aantal Antwerpse chocolatiers. "En voor het ontwerp van de verpakkingen werk ik samen met een Borgerhoutse designer. Ik vind het belangrijk om de handen in elkaar te slaan met lokale partners. Dat brengt mensen dichter bij elkaar".

Er zijn voorlopig negen verschillende notensnacks van Astronut beschikbaar die je kan kopen in de Carrefour Market op de Turnhoutsebaan. "Dat is de winkel van Joost Sierens van de Borgerhoutse handelaarsvereniging. Hij is iemand die jonge ondernemers graag kansen geeft. Ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor. Hij geeft me ook tips om andere klanten aan te schrijven. Zo ligt Astronut nu ook al in enkele andere winkels in Antwerpen", aldus Rahou.

Lees ook: Te kleine Rachid is gezicht van buschauffeurscampagne De Lijn

Maar Rahou wil Astronut dolgraag nog breder verdelen. "Als lokaal alternatief voor bekende A-merken als M&M’s of Maltesers. Ik richt mijn pijlen dan ook vooral op lokale handelaars. Al zie ik het best groot. Ik wil graag internationaal gaan. Maar voor de productie en de verkoop zou ik dan telkens met lokale partners ter plaatse willen samenwerken."

Bladna.nl