Zoeken

Marokkaanse voetballer Ilias Chair riskeert twee jaar celstraf

21 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

Ilias Chair, de 26-jarige Marokkaanse middenvelder van Queens Park Rangers, riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.

Dit eist de aanklager van Antwerpen voor Chairs betrokkenheid bij een massale vechtpartij in de zomer van 2020 in het Noord-Franse Bazeilles. Ilias Chair wordt ervan beschuldigd een vrachtwagenchauffeur met een steen op het hoofd te hebben geslagen tijdens een ruzie.

Lees ook: Ilias Chair, de andere "Belgische speler" van de Atlas Leeuwen

Volgens verschillende betrokkenen haalde Ilias Chair uit met de steen naar Niels T., die meteen buiten bewustzijn raakte. "De gevolgen voor Niels T. waren dramatisch. Hij liep een zware schedelbreuk van twee centimeter op. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis van Reims," meldt de openbare aanklager. Hij benadrukte dat Niels T. lange tijd moest herstellen in een Belgisch ziekenhuis en zijn beroep als vrachtwagenchauffeur niet kon uitoefenen. De klap had hem fataal kunnen zijn, en hij ervaart nog steeds de gevolgen.

Alen Cilic, de advocaat van Chair, stelde tijdens de zitting dat er onvoldoende bewijs is dat Ilias de verwondingen van de vrachtwagenchauffeur heeft veroorzaakt. Hij suggereerde dat Niels T. en zijn familie de vechtpartij hadden uitgelokt om geld te krijgen. De advocaat van het slachtoffer bestempelde deze bewering als absurd en vroeg om een schadevergoeding van 16.000 euro, wat ongeveer een weekloon van Chair zou zijn.

Lees ook: Voetballer Tarik Oulida reageert op veroordeling voor misbruik dochter

Rekening houdend met de getuigenissen van beide partijen, eiste de openbare aanklager twee jaar gevangenisstraf en een boete van 1600 euro voor Ilias Chair.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team