Zoeken

Marokkaanse broer staan terecht voor stalken zus in België

6 mei 2023 - 20:00 - Marokkanen in het buitenland

©

In België staan twee Marokkaanse broers terecht wegens het stalken van hun jongere zus Chayma, van wie ze al twee jaar niets hebben vernomen. Het vonnis wordt op 8 juni verwacht.

De feiten dateren van 2021. Chayma, een 20-jarige jonge vrouw, wordt onwel na een poging om zelfmoord te plegen door Tradonal te slikken, meldt Sud Info. Na haar zelfmoordpoging vertelt ze aan haar oudere zus dat ze verliefd is geworden op een jongeman genaamd Adam, met wie ze haar leven wil delen. Maar haar familie - met name haar oudere broers Bilal en Ayoub - keurt hun relatie af. De jonge vrouw verlaat het ouderlijk huis om bij haar vriend te gaan wonen.

Lees ook: Ongeloof in Agadir, man vermoordt zus en neef

Donderdag verdedigde Jean-Philippe Mayence, advocaat van Bilal, zijn cliënt voor de rechtbank. "Stel jezelf in de plaats van deze familie. Ze kennen deze jongen niet, ze zien hun dochter die zelfmoord probeert te plegen, die niet meer naar school wil gaan... sorry, maar het is normaal dat de broers meer willen weten over deze jongen."

Sinds 2021 hebben de twee broers geen contact meer gehad met hun jongere zus. "We weten niet of ze nog leeft, of ze gelukkig is", bevestigen de twee broers. Bilal geeft zijn versie van de feiten. "Onze ouders waren naar Marokko vanwege een overlijden in de familie. Ja, ik wilde Adam zien, om te weten wie hij was. En ik werd zeer slecht ontvangen, met beledigingen en een gebrek aan respect", vertelde hij in de rechtbank. Deze informatie wordt bevestigd door zijn broer Ayoub. Enkele dagen later ging Bilal terug naar het huis van de vriend van zijn zus. "Ik heb gebeld om te zien of er iemand was", zegt hij. Maar de beelden van de videobewaking van zijn eerste bezoek spreken zijn verklaringen tegen.

Lees ook: Man in Nador treft eigen zus in prostitutiehuis aan en wordt veroordeeld

"Deze jonge vrouw is meerderjarig, ze heeft het recht om te leven zoals ze wil, met de man van haar keuze", reageerde de procureur des Konings, erop wijzend dat Chayma duidelijk onder de controle stond van haar familie die hun keuzes aan haar oplegde. Hier worden de feiten van stalking vastgesteld, "tot op het punt dat het meisje en haar partner na een bezoek van Bilal zijn gevlucht. Dit is niet zonder gevolgen", voegt hij eraan toe. Het Openbaar Ministerie vraagt acht maanden gevangenisstraf voor beide broers, "zonder bezwaar tegen uitstel". De rechter zal op 8 juni uitspraak doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team