Zoeken

Marokkaanse vrouw doodgestoken in Antwerpen

9 september 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 52-jarige Marokkaanse vrouw is woensdagavond neergestoken op het Kiel in Antwerpen. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar het slachtoffer overleed op straat aan haar verwondingen. Haar 62-jarige ex-partner meldde zich kort na de feiten bij de politie en wordt beschuldigd van moord.

Er was eerst sprake van een straatruzie maar de politie trof ter plekke een zwaargewond slachtoffer aan. "Kort na 18.30 kwamen er bij de politie verschillende meldingen binnen over een ruzie op straat aan de sociale woningen van Woonhaven, ter hoogte van de Max Roossesstraat. Een man zou daarbij de vrouw gestoken hebben en sloeg te voet op de vlucht", zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie, in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Marokkaan in Spanje verdacht van moord op vrouw en schoonmoeder

De hulpdiensten hebben er alles aan gedaan om de vrouw nog te redden maar de hulp kwam te laat. "Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het gaat om een 52-jarige vrouw. De man, 62 jaar en ex-partner van het slachtoffer, heeft zich nadien aangegeven bij het politiekantoor op het Kiel, waar hij werd gearresteerd", aldus Migom.

Lees ook: Bouchra door ex-partner doodgestoken in Frankrijk

De Antwerpse politie stelde ter plekke een perimeter in en het Antwerpse parket vorderde een onderzoeksrechter en een wetsdokter. "De lokale recherche voert verder onderzoek naar de precieze omstandigheden. Het gerechtelijk laboratorium is aanwezig voor een sporenonderzoek, ook de wetsdokter komt ter plaatse. De familie van het koppel wordt opgevangen door slachtofferhulp", vertelt de politiewoordvoerder. Zowel het slachtoffer als haar ex-partner zouden van Marokkaanse afkomst zijn.

Bladna.nl