Zoeken

Andalusische havens klaar voor operatie Marhaba 2022

25 mei 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Andalusische havens van Almería, Cádiz, Granada (Motril) en Malaga, leggen de laatste hand aan hun deelname aan Operatie Marhaba 2022, nadat deze twee jaar op rij geannuleerd moest worden vanwege de gezondheidscrisis.

De Andalusische havens zijn klaar voor de 2022-editie van Operatie Marhaba, die op 15 juni van start gaat. De annulering van de operatie in 2020 en 2021, heeft duizenden in Europa wonende Marokkanen belet om naar het koninkrijk te reizen tijdens de zomervakantie, schrijft El Confidencial.

Lees ook: Operatie Marhaba moet Marokkaanse toerisme nieuw leven inblazen

De havenautoriteit van Almeria (APA) is van plan om deze week tenten op te zetten in de zones voor het instappen, zodat passagiers op weg naar Nador kunnen wachten in de schaduw. In 2019 reisden zo’n 580.000 passagiers via de haven van Almería, aldus APA, die voor deze zomer een "goede Marhaba-Operatie" voorspelt.

De havenautoriteit van Motril zegt voorbereid te zijn om de Marokkaanse diaspora te verwelkomen. In 2019 gingen 160.226 passagiers en 36.447 voertuigen via de haven van Motril naar Marokko tijdens Operatie Marhaba. "De reguliere scheepvaartlijnen met Marokko leveren direct en indirect een winst op van ongeveer 100 miljoen euro per jaar...", aldus de havenautoriteit.

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

De havenautoriteit van Malaga heeft ook aangekondigd dat er extra wacht- en instapruimtes zullen worden gecreëerd en dat er een ruimte zal worden ingericht voor het Rode Kruis en de civiele beschermingsdienst. Er zal ook een speelruimte worden geïnstalleerd voor het vermaak van de kleintjes, evenals tenten voor passagiers en voertuigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team