Zoeken

Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

9 mei 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Tot groot ongenoegen van Marokkanen die in het buitenland wonen, rijzen de prijzen van de ferrytickets de pan uit. Dit is met name problematisch voor degenen die in Spanje wonen en graag naar Marokko willen reizen om hun familie te zien en er hun vakantie door te brengen, nadat dit hen twee jaar lang ontnomen werd omwille van reisbeperkingen als gevolg van de coronacrisis. Parlementslid Malika Lahyan roept de minister van Buitenlandse Zaken op maatregelen te nemen om de terugkeer van de Marokkaanse diaspora te vergemakkelijken.

Marokkanen die in het buitenland wonen en naar Marokko willen reizen om er hun vakantie door te brengen of hun familie te bezoeken, hebben last van de hoge prijzen van ferrytickets voor de overtocht. Parlementslid Malika Lahyan heeft een brief gestuurd naar minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, om hem van de situatie op de hoogte te brengen.

Lees ook: Marokko-Spanje: zoekopdrachten naar veerboten verdrievoudigd

"Nu de zomervakantie nadert en de Marhaba Operatie voor de deur staat, kunnen sommige Wereld-Marokkanen verhinderd worden om naar Marokko te komen vanwege de stijgende ticketprijzen," schreef ze. Volgens de politica kunnen de totale kosten voor reizen van en naar Marokko oplopen tot 8000 dirham. Een enorm bedrag voor Marokkaanse gezinnen in het buitenland, die al te maken hebben met de hoge kosten van levensonderhoud.

Lees ook: Toeristen dolblij met hervatting bootverkeer Sète-Marokko

Malika Lahyan heeft het hoofd van de Marokkaanse diplomatie verzocht maatregelen te nemen om de prijzen te verlagen en de terugkeer van Marokkaanse onderdanen en buitenlandse toeristen te ondersteunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team