Zoeken

Operatie Marhaba moet Marokkaanse toerisme nieuw leven inblazen

24 mei 2022 - 12:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De operatie Marhaba werd twee jaar lang opgeschort wegens de coronapandemie, maar is tot grote vreugde van Marokkanen die in het buitenland wonen, opnieuw van start gegaan. Ze kunnen nu opnieuw met de auto naar Marokko reizen om er de vakantie met hun gezin door te brengen of om hun familie te bezoeken. Maar ook professionals uit de toeristische sector hebben lang gewacht op deze beslissing. Het zal een impuls geven aan het Marokkaanse toerisme, dat zwaar werd getroffen door de gezondheidscrisis.

De professionals van de toeristische sector zijn tevreden. De lancering van de Operatie Marhaba 2022 zal hen in staat stellen om opnieuw aan de slag te gaan tijdens de zomer, wanneer veel Marokkanen die in het buitenland wonen naar Marokko trekken voor een vakantie of om hun ouders te bezoeken. Velen hebben hun familie al twee jaar niet gezien vanwege de coronacrisis. De transitoperatie kan een impuls geven aan alle schakels van de toeristische keten (hotels, reisbureaus, verhuurbedrijven, enz.).

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

In 2021 ondernam het Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) een aantal acties om dit segment te heroveren. Ze lanceerden met name een communicatiecampagne gewijd aan Marokkanen die in het buitenland wonen, onder het nieuwe merk "Ntla9awfbladna". "De campagne van ONMT gewijd aan de gemeenschap van Marokkanen die in het buitenland wonen, is gebaseerd op een sterke belofte en toont Marokko in al zijn pracht, door middel van verschillende meeslepende ervaringen die worden aangeboden door de bestemming Marokko, hun land", zei het bureau toen. Het ONMT stelde de Marokkaanse diaspora voor om wandelingen en excursies te maken, om te gaan duiken, jagen of andere activiteiten uit te proberen.

Als opmaat naar de start van de operatie Marhaba 2022, zijn volgens MAP belangrijke operationele maatregelen bepaald in het kader van de gemengde transitcommissie Marokko-Spanje. Het aantal schepen dat wordt ingezet op zeeverbindingen tussen de Marokkaanse havens en de havens in Spanje, Frankrijk en Italië, bedraagt in totaal 32. Dat is goed voor een totale capaciteit van ongeveer 478.000 passagiers en 123.000 auto’s met 571 wekelijkse ritten.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: 32 veerboten voor deze zomer

Marokko heeft op 7 mei jongstleden ook een einde gemaakt aan de verplichting voor gevaccineerden om een PCR-test te laten zien om het koninkrijk binnen te komen of te verlaten. Al deze maatregelen zijn een goed voorteken voor de daadwerkelijke hervatting van de toeristische activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team