Zoeken

Haven Málaga bereidt zich voor op komst Marokkaanse diaspora

18 mei 2022 - 15:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De haven van Málaga bereidt zich actief voor op de start van Marhaba 2022, die twee jaar lang werden opgeschort. In 2019 verwerkte de haven 13.932 voertuigen en 66.126 passagiers. Verwacht wordt dat deze cijfers met 50% zullen stijgen.

De infrastructuur die bij de laatste Operatie Marhaba in 2019 gebruikt werd, zal ook voor de editie van 2022 vernieuwd worden. Dit verklaarden vertegenwoordigers van de Havenautoriteit van Málaga op een bijeenkomst op donderdag, die ook werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de regeringsdelegatie, de Civiele Bescherming, Eurogate (de concessiehouder van de veerterminal) en de rederijen Baleària en Trasmediterránea.

Lees ook: Rederij FRS rekruteert voor Operatie Marhaba

Twee tenten zullen gebruikt worden om voertuigen te parkeren in het San Andres gebied en één tent zal opgezet worden in de instapruimte voor passagiers. Op andere plaatsen worden kaartjes verkocht en verschillende diensten aangeboden. Gezondheid en hygiëne zijn ook belangrijk, meldt Malaga Hoy. Er wordt tevens aangegeven dat reizigers dit jaar toegang hebben tot gratis Wi-Fi in de haven.

Lees ook: Officieel: PCR-test niet meer verplicht om naar Marokko te reizen (update)

Operatie Marhaba vindt elk jaar plaats tussen 15 juni en 15 september. Marokkanen uit Europa kunnen dan via Spaanse havens naar Marokko reizen om er hun zomervakantie door te brengen. In 2020 en 2021 werd de zomeroperatie afgelast wegens de gezondheidscrisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team