Zoeken

Amerikaanse investeerders tonen veel interesse in Marokko

19 december 2020 - 10:20 - Economie

©

Investeerders uit de Verenigde Staten tonen veel interesse in Marokko sinds de recente ontwikkelingen omtrent de Sahara. Voor de Marokkaanse economie, die hard is getroffen door de wereldwijde coronaviruspandemie, kan dat een positieve effect hebben.

Sinds de officiële erkenning van Westelijk Sahara als Marokkaans grondgebied door Washington, staan Amerikaanse investeerders te popelen om zaken te doen in Marokko.

Dagblad Aujourdhui le Maroc meldt dat de Verenigde Staten een nieuwe strategie hebben om te gaan investeren in de Marokkaanse economie. Er is Interesse voor de aandelenmarkt van Casablanca , de ongekende windenergie productie in Dakhla en een high-tech boerderij die gecreëerd is door een Amerikaans fonds en bedoeld is voor crypto-valuta.

Maar vooral de militaire sector krijgt veel aandacht. De twee landen hebben in oktober al een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Marokko en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om de komende jaren samen te werken als strategische partners op verschillende vlakken.

De Verenigde Staten en Marokko hebben overigens sinds 2006 een vrijhandelsakkoord. De banden tussen de twee landen op het gebied van handel loopt sindsdien soepel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team