Zoeken

Marokkaanse Sahara: Amerikaanse ambassadeur prijst leiderschap Mohammed VI

13 december 2020 - 13:00 - Wereld

©

De ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika in Marokko, David Fischer, noemt de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara door zijn land een "historisch" feit. Ook prees hij het "verreikende leiderschap van Koning Mohammed VI om zijn voortdurende en waardevolle steun in kwesties van gemeenschappelijk belang".

Naast de erkenning van de soevereiniteit in de Sahara-kwestie, liet de Amerikaanse diplomaat weten ook verheugd te zijn over de normalisatie van de banden tussen Israël en Marokko. "Marokko en Israël - twee van de nauwste bondgenoten van ons land - hebben ook ingestemd met aanzienlijke verbeteringen in de betrekkingen", zei Fischer.

Volgens de Amerikaanse diplomaat vormen deze "opwindende verklaringen werkelijk historische mijlpalen in de toch al zeer solide betrekkingen tussen Marokko en de Verenigde Staten, die gedurende meer dan twee eeuwen vriendschap tot stand zijn gekomen. De rijke geschiedenis van de betrekkingen tussen het Koninkrijk Marokko en de Verenigde Staten van Amerika is uniek. Ze zijn zo oud als Amerika zelf. Zoals president Trump de wereld er vandaag aan herinnerde, was Marokko het eerste land dat de Verenigde Staten van Amerika in 1777 erkende", aldus de ambassadeur.

"Het nieuws van vandaag is slechts het begin van veel belangrijke ontwikkelingen in de komende jaren, nu we het strategische partnerschap tussen onze twee landen versterken", zei de Amerikaanse diplomaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team