Zoeken

Marokkaans expositie gepland in de Verenigde Staten

11 januari 2021 - 13:20 - Cultuur

©

De Amerikaanse ambassadeur in Marokko, David Fischer en Mehdi Qotbi, president van nationale stichting van musea FNM, hebben een gesprek het gehad over de organisatie van een Marokkaanse expositie in de Verenigde Staten.

Om de vriendschappelijke banden tussen de twee landen te versterken, willen de twee functionarissen de geschiedenis die ze delen aan het publiek tonen. Volgens Qotbi is dit een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. "Cultuur is de beste manier om elkaar te begrijpen en te leren kennen. We bespreken dit zodat ook Marokkanen het groot Amerikaans volk beter leren kennen", aldus Mehdi Qotbi.

In een verklaring aan persagentschap MAP stelt David Fischer dat de recente besluiten van de VS en Marokko een eerste stap is richting vrede in de regio. Hij verwijst daarbij naar de Amerikaanse erkenning van het Marokkaanse karakter van de Sahara. "We geloven dat dit een goede stap voorwaarts is," aldus Fischer.

"We zijn erg trots op de beslissingen die de Verenigde Staten en Marokko samen hebben genomen om vrede en voorspoed in de regio te brengen," zegt Qotbi hierover. Verder liet hij weten dat de FNM bezig is met nieuwe cultuurinitiatieven. Zo wordt er in Meknes een museum geopend en in Tanger de Villa Harris. Ook de zuidelijke provincies worden niet vergeten en zullen meerdere musea krijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team