Zoeken

Marokko bouwt fabriek voor elektrische autobatterijen

10 februari 2022 - 17:00 - Economie

©

Marokko zal binnenkort zijn eerste industriële fabriek hebben voor de productie van onderdelen voor elektrische batterijen. Het zal worden gebouwd door de groep Marocaine Industrielle des Batteries (Maribat) in Casablanca.

Het bedrijf wil met dit project toetreden tot de distributieketen van elektrische auto’s, waarbij het zich baseert op de voornaamste minerale rijkdommen die het koninkrijk te bieden heeft, meer bepaald kobalt, fluoriet en fosfaat, de belangrijkste bestanddelen van elektrische batterijen, zo meldt Challenge.

Lees ook: In Marokko geassembleerde elektrische motorfietsen op de markt

Het project, met een totale financiering van ruil 75 miljoen dirham, zal van Marokko een van de weinige landen maken die in staat zijn dergelijke onderdelen aan fabrikanten van elektrische auto’s te leveren.

Op termijn zal Maribat voordeel kunnen halen uit het feit dat Marokko zich in een centrale positie in de bevoorradingsketen bevindt dankzij zijn handelsovereenkomsten, waardoor de kosten voor de invoer van grondstoffen en de uitvoer naar afzetmarkten zeer laag zijn.

Lees ook: Marokko: automobielsector trekt nieuwe bedrijven

Maribat geniet een goede reputatie en heeft een hecht samenwerkingsverband met de grootste batterijfabrikant in Turkije (Yigit Aku). Naast Almabat en Electra Batteries, behoort Maribat tot de top drie in zijn sector in Marokko. De onderneming heeft momenteel een productengamma dat auto- en vrachtwagensegmenten omvat, evenals andere segmenten voor de zeevaart en voor fotovoltaïsche systemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team