Zoeken

Spanningen Marokko-Algerije meevaller voor Almeria

28 augustus 2021 - 12:40 - Wereld

©

Almeria zou belang kunnen hebben bij het conflict tussen Marokko en Algerije. Nu er problemen zijn met de verlenging van het contract voor de Maghreb-Europa-Gaspijpleiding, is de oosterbuur van plan om de gaspijpleiding Medgaz in de Spaanse stad hiervoor in te zetten.

Door zijn positie als grensstad is Almeria een strategische plek geworden in de diplomatieke crisis tussen Algerije en Marokko. Algerije vervoert gas naar Spanje via de Maghreb-Europa-Gaspijpleiding die door Marokko loopt, maar ook via een ander kanaal dat uitkomt op het strand van El Perdigal (El Alquián) in Almeria.

Lees ook: Einde Maghreb-Europa gaspijpleiding in zicht?

Algerije is vanwege de huidige diplomatieke crisis en het feit dat Marokko nog niet heeft ingestemd met het vernieuwen van het contract voor de Maghreb-Europa-Gaspijpleiding dat in oktober aanstaande afloopt, van plan om Medgaz in Almeria te installeren, zeggen Algerijnse functionarissen aan La Vox de Almeria. Bij de gaspijpleiding van El Alquián werden een maand geleden werkzaamheden uitgevoerd om de gasstroom uit te breiden, meldde het blad. De capaciteit van de infrastructuur zal dankzij de werken met 25% toenemen.

Lees ook: Marokko niet van plan om gas uit Algerije te blokkeren

Algerije lijkt dus een alternatief te hebben gevonden ingeval het contract voor de Maghreb-Europa-Gaspijpleiding niet wordt verlengd door Marokko. Almeria is uiteindelijk de enige winnaar in dit conflict dat Algerije er dinsdag toe heeft gebracht de verbreking van zijn diplomatieke betrekkingen met Marokko aan te kondigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team