Zoeken

Ali B in tranen in rechtbank

13 juni 2024 - 15:30 - Cultuur

©

In de rechtbank van Haarlem stond rapper Ali B woensdag terecht voor beschuldigingen van verkrachting van drie vrouwen. Ali B barste in tranen uit en hield vol dat hij onschuldig is.

De zitting begon met de rapper die zijn verklaring voorlas en emotioneel werd bij het uitspreken van zijn eerste woorden. De zaak, die werd onthuld door het programma ’Boos’, heeft de rapper naar eigen zeggen zwaar getroffen. Hij beschrijft hoe hij 2,5 jaar heeft moeten wachten op de behandeling van zijn zaak, terwijl zijn professionele en persoonlijke leven eronder leden. Ali B verklaart dat hij zich altijd correct heeft opgesteld naar de rechtbank, ondanks zijn behoefte om zaken in "de juiste context" te plaatsen.

Lees ook: Ali B wil zichzelf verdedigen tijdens rechtszaak

De beschuldigingen richten zich op drie specifieke gevallen, waaronder aanranding en verkrachting, die plaatsvonden tijdens uiteenlopende omstandigheden zoals een verblijf in een hotel in Marokko. Ali B heeft naar eigen zeggen geen actieve herinnering aan de meeste beschuldigingen, maar erkent wel dat hij seksueel contact had met andere vrouwen tijdens een schrijverskamp van Ronnie Flex in Heiloo. Hierbij benadrukt hij dat dit gebeurde terwijl zijn echtgenote zwanger was, wat hij "ongemakkelijk" noemt.

Ali B vertelde in tranen over hoe hij zijn werk en relaties verloor en hoe de pijn van zijn gezin en zijn moeder hem het meest heeft geraakt. "Ik ben vreemdgegaan, zij hebben niets misdaan. Ik had liever helemaal geen familie gehad en in de gevangenis gezeten. (...) Ik zit met een vrouw die 20 jaar bedrogen is. Ik heb haar onrecht aangedaan. Ik heb niet alleen ontkend tegen haar, maar heb zelfs gezegd dat ze gek is. Zij is echt slachtoffer van alles."

De slachtoffers, waaronder Voice-finaliste Jill Helena en zangeres Ellen ten Damme, hebben in de rechtbank ook verklaringen afgelegd. Jill Helena benadrukte in haar verklaring dat Ali B moeite heeft met het accepteren van een ’nee’, terwijl Ten Damme en Naomi M. hun verklaringen door hun advocaat lieten voorlezen. Deze verklaringen beschrijven diepe emotionele en fysieke littekens als gevolg van de gebeurtenissen.

Lees ook: Ali B: "Onbegrijpelijk dat justitie niet alle zaken seponeert"

Na de zitting, die zes uur duurde, werd besloten om de zaak op donderdag te hervatten met nieuwe getuigenissen. Ook moet de officier van justitie de eis bekendmaken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team