Zoeken

Ali B. voor de rechter voor verkrachting, slachtoffer getuigt

27 mei 2024 - 17:00 - Cultuur

©

Rapper Ali B. (42) verschijnt op 12 en 13 juni voor de rechter als verdachte in drie zedenzaken. Eén van de slachtoffers uit ‘The Voice of Holland’, zal hem persoonlijk aanspreken in de rechtszaal, meldt het AD. Ali B. heeft toegezegd op alle vragen te zullen antwoorden en na afloop van de zitting de pers te woord te staan.

De zaak tegen Ali B. betreft twee verkrachtingen en een aanranding. Volgens het Openbaar Ministerie zal de rapper tijdens de zitting uitgebreid ingaan op alle beschuldigingen. Eén van de slachtoffers, Jill Helena, die in 2013 de finale van ‘The Voice’ bereikte, zal haar spreekrecht gebruiken om haar verhaal te doen. Helena beschuldigt Ali B. van aanranding in 2018.

Lees ook: Nederlandse justitie vervolgt Ali B voor aanranding Ellen ten Damme

Jill Helena wordt bijgestaan door advocaat Sébas Diekstra. De raadsman verklaarde dat zijn cliënte vastberaden is haar verhaal in de rechtszaal te delen. "Cliënte is wel voornemens om gebruik te maken van haar spreekrecht en zal dan in de rechtbank vertellen wat haar is overkomen," aldus Diekstra.

Zangeres Ellen ten Damme beschuldigde Ali B. ook van verkrachting tijdens opnames van het programma ‘Ali B en de Muziekkaravaan’ in Marokko. Hoewel ze geen aangifte deed, besloot het Openbaar Ministerie toch tot vervolging over te gaan vanwege de ernst van de zaak.

Lees ook: Ali B: "Onbegrijpelijk dat justitie niet alle zaken seponeert"

Een derde slachtoffer vertelde haar verhaal in 2022 in het YouTube-programma ‘Boos’. Tijdens een schrijverskamp zou Ali B. haar hebben lastiggevallen. Of deze twee slachtoffers ook in de rechtszaal zullen getuigen, is niet bekend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team