Zoeken

Khalid Kasem moeit zich met rechtszaak Ali B

19 juni 2024 - 12:10 - Wereld

©

Khalid Kasem, voormalig advocaat en mediapersoonlijkheid, heeft zich gemengd in de zedenzaak rond rapper Ali B door contact op te nemen met Sébas Diekstra, de advocaat van slachtoffer Jill Helena.

Kasem zou hebben geïnformeerd of Diekstra openstond voor een Lees ook: persoonlijk gesprek met Ali B. Dit verzoek kwam kort na een soortgelijk voorstel voor mediatie van advocaat Bart Swier, die Ali B bijstaat. Mogelijk ging het om een gecoördineerde poging was om mediatie in de zaak te bewerkstelligen.

Lees ook: Khalid Kasem van omkoping beschuldigd: "Hij vroeg 12.000 euro"

De actie van Kasem is niet de eerste in zijn soort; eerder werd bekend dat advocaat Michael Ruperti namens Ali B ook al een verzoek tot mediatie had gedaan bij Ruth Jager, advocaat van andere slachtoffers in de zaak. Het recente telefoontje van Kasem aan Diekstra lijkt deel uit te maken van een bredere strategie om de slachtoffers te bewegen richting mediatie, in plaats van een juridische confrontatie.

Jill Helena, het slachtoffer in kwestie, is teleurgesteld over de aanpak van Ali B, aldus Diekstra. Zij interpreteert deze pogingen als een onvermogen van Ali B om ’nee’ te accepteren en zijn wens om koste wat het kost zijn zin te krijgen. Helena ziet dit als kenmerkend voor het gedrag van Ali B.

Lees ook: Ali B riskeert 3 jaar cel maar is niet bang

Ali B’s advocaat, Bart Swier, minimaliseert het telefoontje van Khalid Kasem in een reactie tegenover RTL Boulevard als slechts een herinnering aan een eerder verzoek om mediatie. Hij benadrukt dat er geen pogingen zijn ondernomen om de slachtoffers op enige wijze te beïnvloeden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team