Zoeken

Ali B: "Onbegrijpelijk dat justitie niet alle zaken seponeert"

15 maart 2023 - 17:00 - Cultuur

©

Rapper Ali B is verbaasd dat niet alle vier de aangiftes tegen hem zijn geseponeerd. Hij zegt in gesprek te zijn met de vrouwen die aangifte tegen hem hebben gedaan en heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om de uitkomst van deze gesprekken af te wachten.

Ali B zegt blij te zijn dat één van de vier zaken tegen hem door het OM is geseponeerd, maar hij is wel verbaasd dat hij zich in de andere drie zedenfeiten wel voor de rechter moet verantwoorden. De geseponeerde zaak betreft een verkrachting, maar uit het onderzoek hiernaar zijn geen strafbare feiten geconstateerd, schrijft het AD.

Lees ook: Ali B gespot in NOS-Journaal (foto)

De Marokkaans-Nederlandse rapper reageerde op het nieuws via zijn Instagrampagina. "Ik ben blij dat het OM de zaak heeft geseponeerd die zo prominent aan bod is gekomen in de Boos-uitzending”, schrijft hij in een verklaring. "Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Het OM is het nu met mij eens". De rapper en mediapersoonlijkheid wordt nog wel vervolgd voor drie andere zedenfeiten, waarvan één te maken heeft met The Voice of Holland. De verdenking gaat om feiten die gepleegd zouden zijn in 2014 en 2018. "Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, verbaast mij enorm en lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie".

"De afgelopen 14 maanden hebben we hemel en aarde bewogen om snelheid te krijgen in het onderzoek en hebben wij steeds gevraagd om duidelijkheid. Die oproep werd niet beantwoord. In de tussentijd heb ik, in overleg met het OM, mediationgesprekken aangevraagd met de vrouwen die aangifte hebben gedaan. Deze gesprekken lopen en zijn zeer waardevol. We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten. Dat ze daar niet voor hebben gekozen is onbegrijpelijk, zeker nu deze binnen afzienbare tijd zouden worden afgerond", aldus Ali B.

Lees ook: Ali B wordt verhoord in strafonderzoek rond The Voice of Holland

De 41-jarige rapper zegt dat hij altijd met justitie heeft samengewerkt en dat hij dat ook zal blijven doen. "Ik heb het volste vertrouwen in een juiste beslissing van de rechtbank."

Bladna.nl