Zoeken

Ali B ontkent seksuele misbruik Ellen Ten Damme

24 april 2022 - 17:40 - Cultuur

©

Zangeres Ellen ten Damme vertelde vrijdag in het televisieprogramma De Geknipte Gast, dat ze met Ali B "een zelfde ervaring" heeft meegemaakt als deelnemers van The Voice of Holland. De rapper en oud-coach ontkende de beschuldigingen inmiddels via een statement.

De 54-jarige Ellen ten Damme noemde vrijdag in De Geknipte Gast geen naam, maar volgens het AD vertelde ze eerder in een podcast dat het om Ali B zou gaan. Het incident heeft zich zo’n acht jaar geleden afgespeeld. Ten Damme en de rapper waren op dat moment in Marokko voor opnames van het muziekprogramma Ali B en de Muziekkaravaan.

Lees ook: Ali B zet carrière op pauze

Eerder deze week meldde Ellen ten Damme dat ze hierover een verklaring heeft afgelegd bij de politie. "Ik vind het niet chic om in de media mensen aan de schandpaal te nagelen en als bekend persoon heb je daar denk ik alleen maar last van. Ik vind dit gewoon niet het medium om over dit soort dingen te praten, dus ik ben daar heel voorzichtig mee. Als ik het doe, moet het via de officiële justitiële weg. Dat is de enige manier", aldus Ten Damme.

Maar volgens de rapper en oud-coach van de talentenjacht kloppen de beschuldigingen niet. "Deze vage beschuldiging leidt in de media meteen tot reacties. Maar wat er nu beweerd wordt, klopt gewoon niet", schrijft Ali B in een verklaring op Instagram. Hij beweert dat ze acht jaar geleden, in 2014, "geflirt en gezoend" hebben. "Meer was het niet. We schreven daarna een mooi, persoonlijk en kwetsbaar liedje en maakten een videoclip."

Lees ook: Ali B. beschuldigd seksueel grensoverschrijdend gedrag

"Wat een vrolijke, onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid", vervolgt hij. "Erger nog, in de beeldvorming word ik nu dader en Ellen slachtoffer en dat is onbegrijpelijk want de jaren na 2014 stuurden we elkaar lieve berichten en zagen elkaar af en toe. Dat was steeds vriendschappelijk contact. Als ze mij zo’n lul vindt, waarom vraagt zij mij in 2018 dan persoonlijk om naar haar show in Carré te komen, en waarom nodigt ze mij in 2020 uit in haar kleedkamer in Apeldoorn waar we vervolgens een uur lang met elkaar lachen, knuffelen en goede gesprekken hebben? Ik snap er echt niks van. Ik heb haar gister gebeld en een bericht gestuurd om het te begrijpen, maar ik krijg nog geen reactie", aldus Ali B.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team