Zoeken

Ali B zet carrière op pauze

28 januari 2022 - 10:20 - Cultuur

©

Ali B heeft besloten om al zijn werkzaamheden voorlopig neer te leggen. Zowel als artiest, ondernemer en partner binnen managementbureau Spec, luidt het statement van het bureau op Instagram.

RTL verbrak de samenwerking met Ali B nog voordat het youtube-programma Boos verscheen. Daarin hebben meerdere oud-kandidaten en medewerkers van The Voice of Holland, Ali B beschuldigd van grensoverschrijdende seksuele gedragingen, schrijft het AD. Tegen Ali B werden inmiddels ook twee aangiftes gedaan, waarvan een voor verkrachting.

Lees ook: Radiozenders boycotten muziek van Ali B

Op Instagram schrijft Spec: "De uitzending van Boos van afgelopen donderdag heeft veel impact gehad, ook op ons. Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag. Wij moedigen iedereen aan om over dit onderwerp in gesprek te gaan zodat dit kan bijdragen aan een industrie waar iedereen veilig en zonder angst kan werken".

Lees ook: Ali B. beschuldigd seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ook op Ali B en zijn gezin heeft dit volgens het managementbureau een enorme impact. "Dat hij op basis van de beschuldigingen publiekelijk wordt veroordeeld valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen Spec voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn. Ali zal zich focussen op zijn gezin en zich voorlopig verder van commentaar onthouden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team