Zoeken

Uitdrukking rapper Morad wordt alledaagse taal

18 april 2022 - 09:40 - Cultuur

©

Steeds meer termen gaan deel uitmaken van het populaire jargon, zoals ook "MDLR", een uitdrukking die geïntroduceerd werd door de Marokkaans-Spaanse rapper Morad. Hij legt uit wat met deze vier letters wordt bedoeld.

"MDLR" is een uitdrukking die in Spanje erg populair is geworden dankzij een liedje van rapper Morad dat in 2019 is uitgebracht en dat nu meer dan 24 miljoen views heeft op YouTube. De vier letters zijn de Franse afkorting voor ’Mec de la rue’, wat straatjongen betekent.

Lees ook: Rapper Morad: "ze willen me niet als Spanjaard"

De rapper van Marokkaanse afkomst probeert in zijn werk vast te leggen hoe het leven is in een volksbuurt en in een familie in een arbeidersstad. De term "MDLR" is met name overgenomen door tieners die zich erin herkennen en is ook zeer aanwezig op sociale media. "MDLR" wordt ook steeds vaker gebruikt om elke vorm van sociale discriminatie aan de kaak te stellen.

Lees ook: Rapper Morad: "Ik verdien meer dan een voetballer in de eerste divisie"

"Wij zijn geen straatmensen, daar gaat het liedje niet over. Het gaat over hoe leven op straat geen goed leven is. Ik wil dat men beseft dat er mensen zijn die veel hebben verloren en dat sommige mensen slecht terechtkomen en daar ook spijt van hebben. Ik ben één van hen," legt Morad uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team