Zoeken

Algerije bouwt luchtmachtbasis bij Marokkaanse grens

3 oktober 2021 - 15:00 - Marokko

©

Algerije heeft besloten om een militaire luchtmachtbasis nabij de grens met Marokko te bouwen. Het buurland wil met de basis de luchthaven van Tindouf ontwikkelen.

De nieuwe luchtmachtbasis wordt door het Algerijns leger bij de luchthaven van Tindouf aangelegd en zal worden gebruikt als basis voor de Russische Sukhoi gevechtsvliegtuigen die Algerije onlangs heeft gekocht. Assahifa Arabic bericht dat militaire ingenieurs en legerofficieren zich ter plekke bevinden om een ​​deel van de luchthaven van Tindouf om te vormen tot een militaire basis.

Lees ook: Marokko-Algerije: wapenwedloop baart zorgen

Het doel is het Algerijns leger verder te versterken door middel van een toename van het aantal landingsbanen voor legervliegtuigen. De werken zijn begin dit jaar van start gegaan. Beelden van Google Earth die door het blad werden gepubliceerd, tonen een groot aantal legerhelikopters op de landingsbaan van de luchthaven. Naast de landingsbaan, worden ook kazernes en opslagplaatsen bij de luchthaven gebouwd. De basis is niet toegankelijk voor burgers.

Lees ook: Algerije organiseert marine-oefeningen nabij Marokko

Reden van de bouw van een legerbasis bij de luchthaven van Tindouf is het besluit van Marokko om een kazerne te vestigen in de regio van Jerada, nabij de Algerijnse grens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team