Zoeken

Algerije militariseert grens met Marokko

23 augustus 2021 - 10:00 - Wereld

©

Algerije heeft vanwege de gespannen betrekkingen met Marokko besloten om de militaire aanwezigheid bij de grenzen met het koninkrijk te versterken. Het buurland overweegt ook zijn luchtruim te sluiten voor Marokko.

Het Algerijns leger heeft de grenzen met Marokko gemilitariseerd en de noodtoestand uitgeroepen, meldt de Algerijnse krant Patriotique van de voormalig minister van Defensie Khaled Nizar.

Lees ook: Algerije wil diplomatieke banden met Marokko verbreken

Volgens het blad is Algerije ook van plan om de luchtverbinding tussen Algiers en Casablanca op te schorten en wil het de betrekkingen met Marokko heroverwegen. In reactie hierop heeft Marokko de militaire aanwezigheid bij de grenzen met Algerije opgeschroefd.

De Algerijnse veiligheidsraad HCS heeft afgelopen woensdag tijdens een meeting voorgezeten door de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune, de Beweging voor Zelfbeschikking van Kabylië (MAK) en de Rachad-beweging, die beiden als terroristische organisaties worden beschouwd en door Marokko en Israël zouden worden beschermd, verantwoordelijk gesteld voor de branden die in het noorden van het land ruim 90 levens hebben geëist.

Lees ook: Algerije: "Marokko schaadt Algerijnse economie"

"De oorlogszuchtige daden van Marokko tegen Algerije vereisen een heroverweging van de betrekkingen tussen de twee landen en een versterking van de veiligheid aan de westelijke grenzen van het land", aldus een persbericht van het Algerijnse presidentschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team