Zoeken

Marokkanen gedood door Algerijnse kustwacht: Algerije reageert

4 september 2023 - 09:00 - Wereld

©

Het Algerijnse ministerie van Defensie heeft gereageerd op de zaak van de twee Franse Marokkanen die werden doodgeschoten door de Algerijnse kustwacht aan de grens bij Saïdia.

Volgens de Algerijnse autoriteiten bevonden de drie jetski’s zich op dinsdag 29 augustus 2023 illegaal in de Algerijnse territoriale wateren. "Een eenheid van de kustwacht" heeft de jetski’s onderschept tijdens een patrouille om 19:47 uur. Na geluidswaarschuwingen en stopbevelen die genegeerd werden, hebben de kustwachten waarschuwingsschoten gelost. Hierdoor werd één van de jetski’s tot stilstand gebracht, terwijl de andere twee erin slaagden te ontsnappen, staat in het bericht.

Lees ook: Moord Marokkaanse vakantiegangers door Algerijns leger: klacht in voorbereiding

De volgende dag is het ongeïdentificeerde lichaam van een man met een schotwond opgevist door een andere patrouille van de Algerijnse kustwacht. Het lijk is overgebracht naar het mortuarium van de polikliniek van Marsa Ben M’hidi in Tlemcen, aldus het ministerie. De verklaring benadrukt dat dit maritieme gebied het toneel is van "een verhoogde activiteit van drugssmokkelbendes en georganiseerde misdaad."

Lees ook: Bilal Kissi: tragisch einde door Algerijnse militairen

De Algerijnse autoriteiten roepen verder op om geen "aandacht te schenken aan valse informatie" die de reputatie van het Algerijnse leger zou kunnen schaden.

Bladna.nl